Siirry suoraan sisältöön

Vauvan kalevalainen jäsenkorjaus, hänen ehdoillaan

Tähän maailmaan tulo äidin turvallisesta kohdusta synnytyskanavan kautta ei ole koskaan vauvalle fyysisesti mitenkään helppoa, koska on ahdasta eikä hengityskään kulje vielä aivan oikein. Pitää kerätä voimia ensimmäisiin hengenvetoihin ja siihen, että pitää alkaa kannattelemaan itseään, edes jonkin verran. Kohdussa kaikki on ollut suht’ helppoa siihen saakka, mutta toisin on syntymän ensimmäiset hetket, kun usein kirkkaat valot häikäisevät ja maailman äänetkin ovat aivan liian lujia.

Mietitäänpäs, jos itse joutuisimme hentona ja herkkänä vastaavanlaiseen tilanteeseen, kun ympärillämme synnytyskanavassa on tiiviisti, ahtaasti kaikki ihoa, vartaloa vasten. Iskisi pelko, koska ei ole tietoa, mitä tuleman pitää ja pitäisi opetella hengittämään ihan itse. Kätilökin saattaisi joutua hieman vetämäänkin vauvaa ulos. Syntyminen on vauvalle todella raskas operaatio eikä äidin ahdas lantio tilannetta yhtään helpota. Usein synnytyksen yhteydessä vauvalle saattaa päästä tulemaan virheasentoja pitkin vartaloa. JOS minä olisin vauva ja osaisin sanoa, pyytäisin äitiäni ja isääni viemään minut melko pian synnytyksen jälkeen käsittelyyn, jossa synnytyksen aikaansaamat jännitteet purettaisiin ja virheasennot poistuisivat ja näin elämäni alku saisi rennommat puitteet ja mahdollisesti koliikki, univaikeudet jäisivät tulematta. Ja sitähän juuri me vanhempina haluamme pienokaisellemme.

Vauvojen kalevalainen jäsenkorjaus on todella hellää käsittelyä. Ilman kipua. Ilman sitä kipua, jota hän on juuri syntymänsä hetkellä saattanut tuntea. Kivulla ei kalevalaisessa jäsenkorjauksessa käsitellä. Ei aikuisia, ei lapsia, ei ketään. Hellässä käsittelyssä käydään läpi johdonmukaisesti koko vartalo. Vauvojen kalevalainen jäsenkorjaus kestää puolisen tuntia tai miten vauva jaksaa.

Toivotan vauvat erittäin tervetulleiksi kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Vauvan ehdoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *